Jongeren bekogelen motoragenten

door | 13-04-2020 | Gelezen en gedeeld, Politie

De Utrechtse Internet Courant

Een aantal jongeren heeft zondag 13 april in Utrecht twee motoragenten met stenen en banden bekogeld terwijl zij achter een bestuurder van een gestolen motorscooter aanzaten.

Bij de politie kwam zondag de melding binnen over scooteroverlast in de omgeving van de Utrechtse Waalstraat. Twee motoragenten die een kijkje gingen nemen, zagen een motorscooter zonder kenteken die er bij het zien van de politie vandoor ging.

De agenten zetten daarop de achtervolging in. Hierbij werden rondjes door de wijk gereden en volgens een woordvoerder van de politie zeer hoge snelheden behaald. Vanwege het tumult verzamelde zich een groep jongeren in de buurt.

Deze bekogelden de agenten met stenen en banden. Een negentienjarige Utrechter probeerde een agent zelfs van zijn motorfiets te schoppen. Deze verdachte is later gearresteerd.

Er zijn geen andere personen aangehouden. Ook de bestuurder van de gestolen motorscooter wist via een balkon en een woning te ontkomen. Bij de zoektocht naar de verdachte is ook de politiehelikopter ingezet.

De woordvoerder van de politie sluit niet uit dat er meerdere arrestaties plaats gaan vinden.