Motopicto communicatie zonder geklets

door | 8-07-2021 | Gelezen 2021

Gelezen op motor.nl

Je kent dat wel als je met een groepje motorrijders onderweg bent: je tank is bijna leeg en in de verte zie je een tankstation. Driftig gebarend en zwaaiend probeer je de anderen te laten merken dat je moet tanken. Zonder succes en ook nog eens heel gevaarlijk. Of je wilt even stoppen voor overleg over de route. Hoe kun je dat de anderen dit laten weten tijdens het rijden? Met de komst van MotoPicto is hier eindelijk een oplossing voor.

Al jaren zijn er communicatiesystemen waarmee motorrijders met elkaar kunnen praten tijdens het rijden. Los van de forse investering die voor een goed systeem nodig zijn, werkt het meestal alleen als je met een vaste partner rijdt die ook zo’n systeem heeft gekocht en ingebouwd in de helm. Een voordelige en effectieve oplossing om onderling te communiceren in een groep motorrijders bestaat eenvoudigweg niet. Tot nu.

Communiceren met picto’s

MotoPicto is een app die ontwikkeld is door en voor motorrijders. Het enige dat nodig is voor een veilige onderlinge communicatie is een app en een degelijke telefoonhouder. Middels tien grote en duidelijke pictogrammen laten motorrijders heel eenvoudig aan elkaar weten wat ze willen. Een tankstop? Links- of rechts afslaan? Even stoppen voor overleg? Sanitaire stop? Door simpelweg een pictogram aan te raken merken andere motorrijders wat je van plan bent en kunnen ze hier rekening mee houden op het moment dat dit veilig kan.

Lees het artikel op; motor.nl of ga naar motopicto.com