Tour provincie Noord-Holland

17sep10:0017:00Soort activiteitTour NLTour provincie Noord-Hollandzaterdag 17 september 2022

(Start)locatie

Van der Valk Hotel Akersloot

Geesterweg 1A, 1921 NV Akersloot

Other Events

Tijd

17 september 2022 10:00 - 17:00(GMT+02:00)

Van der Valk Hotel Akersloot

Tour details

De provincie Noord-Holland (+Texel) heeft veel verrassingen. Zo wordt Noord-Holland aan drie zijden omgeven door water. Het is dus niet gek dat hier van alles op het water te beleven is. Ook vind je er alle Nederlandse iconen: bollenvelden, molens, droogmakerijen, kaasmarkten en bijzondere vissersdorpjes. Daarnaast hebben de kust en Texel een grote aantrekkingskracht. Ook de Gooi en Vechtstreek en de diverse historische steden zijn bijzondere plekken.

De Tour:
De start van deze 211 km lange route is bij het Van der Valk Hotel Akersloot. Een strategisch gelegen Hotel langs de A9. Een mooi Hotel waar het goed toeven is, dus een uitstekende start van deze tour.

Snel na de start gaat de route langs het Uitgeestermeer en volgt rivier De Zaan langs West- en Oostknollendam. Een route langs kanalen, rivieren en door polders. Polders met namen die altijd een verbinding hebben met Kaas; Schermer, Wormer en Beemster. Zo gaat het richting het IJsselmeer. Het IJsselmeer wordt langs de dijk op 2 plaatsen gevolgd, van Hoorn naar Oosterleek (150 inwoners) en van Andijk tot aan Medemblik. Na Medemblik weer door polderland over zoveel mogelijk dijkwegen richting de Noordzeekust. De route passeert uit het nieuws bekende plaatsen als Opperdoes, Nieuwe Niedorp, Tuitjehorn en Petten. Na Petten wordt de Hondsbossche Zeewering gevolgd tot aan de bossen bij Camperduin. Na Camperduin langs de Schoorlse Duinen en door het kunstenaarsdorp Bergen. Na Bergen langs Egmond aan de Hoef en Egmond Binnen weer terug naar Motel Akersloot.

Deelname, voor leden IPA-MC opgeven via het forum.
Voor overige IPA leden via de contactpagina

Get Directions