Tour provincie Noord-Holland

08aug10:0017:00Soort activiteitTour NLTour provincie Noord-Hollanddinsdag 8 augustus 2023

(Start)locatie

MC Donalds Alkmaar West

Terborchlaan 202, 1816 LE Alkmaar

Other Events

Tijd

8 augustus 2023 10:00 - 17:00(GMT+02:00)

MC Donalds Alkmaar West

Tour details

Het bestuur nodigt jullie uit voor de rit Noord Holland (rondje Texel) op dinsdag 8 augustus 2023.

Texel, het grootste Waddeneiland, heeft een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Het heeft 7 dorpjes en maar liefst 40 natuurgebieden. Het is als eiland is ontstaan in 1170 door de Allerheiligenvloed. Het was ook de plaats van de laatste veldslag in WOII, een bloedige strijd tussen de Duitsers en Georgische soldaten.

Wij volgen de voetsporen van Napoleon want op 15 oktober 1811 zette Napoleon op Texel voet aan wal. Wij doen hetzelfde, maar dan op de motor. Napoleon heeft zijn Forten achtergelaten. Het begint met de Forten Kijkduin en Erfprins bij Den Helder. Op Texel de forten Redoute, De Schans en Lunette. Deze forten liggen alle langs de route die we gaan volgen. Andere opmerkelijke monumenten die we passeren op deze route zijn uiteraard de bouwvallige vuurtoren “Lange Jaap” en het uitzichtpunt “Kaap Hoop” bij Den Helder. Op Texel passeren we molen “De Traanroeier”, vuurtoren de “IJzeren Kaap”, molen “Het Noorden” en het Lancastermonument.

De lunch gebruiken we bij het Restaurant “De Robbenjager” vlakbij de “Vuurtoren Texel” op het meest noordelijke punt van het eiland.

Na de lunch gaat de route weer zuidelijk langs het paracentrum Texel en het luchtvaartmuseum. We rijden door het Texelsche Bos voor misschien nog een ijsje bij Bospaviljoen Turfveld. Daarna richting de haven voor een oversteek naar Den helder.

De route telt ruim 170km. Hoe een en ander loopt is afhankelijk van de veerdienst Texel en terug. Op dinsdag zijn de wachttijden niet lang. De veerdienst gaat elk half uur, een retourticket kost op dinsdag € 8,60 en is online te bestellen op https://www.teso.nl/tickets/motor/specificaties/

Deelnemen voor IPA-MC leden opgave via het forum, overige IPA leden via de contactpagina

Get Directions